Beachtennistoernooien

Beach Tennis Holland organiseert dit jaar meer dan 10 beachtennistoernooien. Na het sluiten van de inschrijving maken ze o.a. op basis van niveau een indeling. Ze streven naar een opzet in verschillende poules die van sterkte variëren, ook kijken ze naar de samenstelling van de deelnemers. Het doel is alle deelnemers een leuke en actieve middag te bezorgen.
Wil je mee doen? Schrijf je dan snel in via onderstaande link.

Zaterdag 11 juni, 's-Gravenzande Strandtent Beachline
Zondag 19 juni, 's-Gravenzande Strandtent Beachline
Zaterdag 2 juli, Hoek van Holland, strand
Zondag 7 augustus, Scheveningen, strand(NK kwalificatie en Open beachtennistoernooi)
Zaterdag 13 augustus, Scheveningen, Fonk
Zaterdag 27 augustus, Scheveningen, Stadion
Zaterdag 10 september, Scheveningen, Stadion(NK kwalificatie HD en DD)
Zaterdag 10 september, Scheveningen, Stadion(NK GD)
Zondag 11 september, Scheveningen, Stadion(NK kwalificatie 2017)

Overzicht alle beachtennistoernooien

NK beachtennistoernooi 2015


Is het NK Beachtennistoernooi 2015 net iets te hoog gegrepen? Doe dan tijdens het NK Beachtennis mee aan het Open Beachtennistoernooi van Beach Tennis Holland op 12 
en/of 13 september in Scheveningen! Het Open Beachtennistoernooi is voor iedereen die van sporten op het strand en gezelligheid houdt. Jeugd ouder dan 13 jaar kan ook meedoen. Doe jij mee?

De leukste beachtennistoernooien van Nederland


Organiseert u beachtennistoernooien of bent u van plan om een beachtennistoernooi te organiseren? Maak in 2015 gratis gebruik van onze toernooisoftware(ToernooiAssistent) en promoot uw toernooi op Toernooiklapper.nl.
Sinds begin jaren '90 richten wij ons op de tenniswereld. Het is tijd om ook beachtennis onder de aandacht te brengen in Nederland. Verschillende beachtennistoernooien zijn inmiddels al met ons toernooiprogramma georganiseerd. Met jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoeken op Toernooiklapper.nl zijn er genoeg potentiele deelnemers voor ieder beachtennistoernooi. Hoe mooi zou het zijn als spelers zich kunnen inschrijven op één platform zodat niemand uw beachtennistoernooi over het hoofd ziet?
Wacht niet langer en neem contact met ons op! Stuur een email naar sales@toernooiklapper.nl

Beachtennis

Beachtennis wordt meestal gespeeld op het strand en is een combinatie van beachvolleybal en tennis. In Amerika, Brazilië en Zuid-Amerikaanse landen is de sport al vele jaren enorm populair. In Europa voornamelijk in Italië en Spanje maar ook andere Europese landen hebben de sport ontdekt. In Nederland worden ieder jaar meer beachtennistoernooien georganiseerd.

Beachtennis is een super leuke sport die je zowel recreatief als prestatief vele jaren kunt beoefenen. Zomers op het strand of een speciaal aangelegde zandbaan en 's winters indoor op verschillende locaties in Nederland.

Beachtennis spelregels

Het beachtennis speelveld bij dubbelspel is 16 meter lang en 8 meter breed met in het midden een net op een hoogte van 1,70 meter. De bal mag niet stuiteren en moet direct terug het net over worden geslagen. De puntentelling en spelregels zijn bij beachtennistoernooien vergelijkbaar met een tenniswedstrijd. Maar bij een stand van 40-40 wordt er een beslissend punt gespeeld. Je hebt maar één service die je in het hele veld mag slaan en raakt de bal het net dan speel je altijd door. Bij een mixdubbel moet de heer onderhands serveren.

Bij enkelspel worden de lijnen verplaatst en is het veld 4,5 meter breed. Meer informatie omtrent beachtennis spelregels vindt u op www.itftennis.com.

Beachtennisracket en bal

Het beachtennisracket heeft een gesloten blad met enkele gaten erin voor de luchtweerstand. Meestal zijn de beachtennisrackets gemaakt van Carbon, Fiber of Graphite materiaal en leverbaar in verschillende maten en kleuren. Er zijn beachtennis rackets voor beginners, gevorderden en echte wedstrijdspelers.

De Beachtennis bal is een door de ITF goedgekeurde stage 2 tennisbal.

Wil jij onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in: